NodeJs Discord Bot (WIP)

Doelstelling

Het doel is om een eindproduct te realiseren van een NodeJs script die chats kan beheren. Dit script stelt een bot voor. Met deze bot kunnen beheerders commando’s uitvoeren om bepaalde acties te automatiseren.

Zie hier de landingspage voor de bot.

Omschrijving

De bot heeft verschillende functies met verschillende aanpassingsmogelijkheden. Zo kun je zelf helemaal instellen welke gebruikersrol toegang heeft tot een bepaald commando. De bot heeft verschillende commando’s waaronder: help functies, tekstbox functies, server informatie, loterij functies, chatberichten opschoon functies, functies om gebruikers tijdelijk te straffen/rechten te ontnemen (die automatisch na een bepaalde tijd teruggegeven worden) en versimpelde kick/ban functies met succesbericht. Daarnaast heeft het ook een dynamische manier om welkomsberichten te plaatsen voor als nieuwe gebruikers de chat toetreden, die je zelf helemaal kunt configureren. Tenslotte krijgt de beheerder de mogelijkheid om zelf per rol aan te geven welke commando’s het kan uitvoeren doormidden van een overzichtelijk permissie systeem. Gewoon makkelijk Ja of Nee aangeven. De beheerder kan voor elke gebruiker of rol een permissieoverzicht opvragen om te zien welke rechten het heeft. De beheerder kan ook andere gebruikers beheerder maken. Omdat Discord zelf al met permissies werkt, wordt daar eerst naar gekeken, zodat de beheerder geen dubbel werk hoeft te doen met permissies.

3 Comments

 1. Bedankt voor deze uitleg. Ik kwam je Discord bot tegen. Klik op about, een Nederlander! Atlijd leuk om Nederlanders te ontmoeten. Zelf heb ik ook familie in Leiden.

  1. Hallo Matthijs,

   Ik snap waarom je je afvraagt of de bot open source is. Helaas moet ik je daarin teleurstellen. De bot is niet open source. Ik kan je wel helpen op weg natuurlijk:
   De architectuur van de bot is zo opgesteld:
   – REST API in JAVA met gebruik van dropwizard
   – nginx proxy
   – Mongodb database
   – Nodejs applicatie met discordJS v12 met eigen MVC structuur en command-handler
   – Docker Swarm orchestration op 3 ec2 nodes van amazon (AWS).

   Ik moet zeggen dat er veel is veranderd over de jaren heen. Ik begon dit project voor de lol voor wanneer ik me verveelde tijdens mijn stage. Over de jaren heen – De bot is inmiddels 3 jaar oud (hoera) – heb ik de bot verbeterd met de technologieën die ik leerde op mijn Software engineering opleiding. Hierdoor is het uit de hand gelopen tot een bot met inmiddels 2000 gebruikers… OEPS.

   Mocht je nog vragen hebben, voel je vrij om hier op te reageren of om mijn Discord server te betreden 🙂
   https://maxminded.com/discord

   Groetjes,

   Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>