Over

Mijn naam is Max. Ik ben 26 jaar en woon in Leiden. Ik ben erg geïnteresseerd in programmeren en ben er ook veel mee bezig. Ik ben in 2014 begonnen aan de opleiding applicatie ontwikkelaar en heb deze gehaald in 2017.

In het begin van mijn loopbaan werkte ik graag met verschillende PHP frameworks en CMS systemen zoals Laravel en WordPress. Met deze twee systemen heb ik al verschillende applicaties gemaakt. (voorbeeld: Laravel Taalcursus of WordPress Dealersmap). Voor mijn afstudeerstage heb ik gewerkt aan een PHP framework.

Daarnaast werkte ik ook graag met NodeJS. Hiermee heb ik in mijn vrije tijd veel lopen experimenteren om bots te maken voor een app genaamd Discord. In 2017 creëerde ik mijn eerste Discord bot. Gedurende mijn vervolgopleiding ben ik deze bot blijven bijwerken met alles wat ik daar leerde.

Na het afstuderen aan ROC Leiden, ben ik in 2017 begonnen aan mijn vervolgopleiding bij Hogeschool Leiden (HSLeiden). Hier ben ik Informatica gaan studeren en ben ik uiteindelijk gaan specialiseren in Software Engineering met Docker, wiskunde en functioneel projectmanagement.

Nu werk ik graag met Typescript. Ik word erg warm van NestJs en Angular. Ook ben ik een grote fan van Docker. Ik probeer Docker zoveel mogelijk te gebruiken door mijn hele ontwikkelstraat heen. Zowel in productie als in ontwikkelomgeving en testomgevingen.

In 2021 ben ik aan een nieuwe WO-bachelor begonnen aan de Universiteit van Leiden. Ik ben hier filosofie gaan studeren. Tijdens de Coronapandemie heb ik deze passie ontdekt en moest ik het verder gaan verkennen, omdat de meeste activiteiten op HSLeiden stilvielen door de maatregelen. Uiteindelijke ben ik het blijven studeren toen de activiteiten op HSLeiden weer verder gingen, omdat ik het niet los kon laten.

Wat ik laten wil gaan doen:

  • Teams aansturen
  • Werken aan microservices
  • Werken met Docker/Kubernetes
  • Garanderen Beveiliging en Bereikbaarheid applicatiesystemen (Security)

I create things with a little bit of magic, the keys of my keyboard and the passion from my heart
– Max